Riguelle

muziekgroep

Info

Riguelle heeft de afgelopen 5 jaar de weg teruggevonden naar zijn eerste liefde: het franse chanson. Van de lange reeks concerten moést wel een album komen: Un Premier Amour is een feit!
Het solodebuut van Riguelle, op zijn 50ste dan nog wel !
Voor het eerst sinds het Red Harmony-album Dielectric Union kroop Riguelle weer zelf in de pen. Die 6 nieuwe songs worden aangevuld met een met zorg en smaak uitgekozen verzameling liederen van lang en iets minder lang geleden, gevonden op de zolders van zijn ouders en grootouders, op rommelmarkten en in de platenkasten van vrienden en vriendinnen. Riguelle wordt vergezeld door zijn trouwe compagnons de route pianist Jan Hautekiet en gitarist Chris Peeters, versterkt met bassist Jasper Hautekiet en drummer Dirk Jans. Riguelle riep ook de hulp in van het uitstekende strijkkwintet Ensemble Piacevole, dat eerder al zijn sporen verdiende met o.a. Philip Catherine.

Aan Frank Vander linden werd vriendelijk doch met aandrang gevraagd om de productionele leiding in handen te nemen.

Veertien liederen zingt Riguelle in zijn zeer geliefde eerste landstaal. Hij doet het met passie en overgave, nadat het een halve eeuw heeft liggen rijpen in zijn hart en ziel. Hij doet het omdat het leven hem ertoe dwingt. En omdat hij met zijn vriendjes wil spelen.

Promoted by
Kardini
  • 'Un premier amour' (Quest4 Records)
DownloadsHi-res image
LinksOfficial website