Tubelight

muziekgroep

Info

Humo’s Rock Rally wordt wel vaker beschouwd als een kweekschool voor jong talent. Zo verging het ook Tubelight. Ze schopten het in 2012 tot in de finale, en nu een dik jaar later, stellen ze hun eerste single ‘Coming After You’ voor. En hoe! Voor de opname van de single trok de band naar Studio Jezus, waar Sukilove-frontman Pascal Deweze in de producerstoel plaats nam. De mastering werd vervolgens verzorgd door Uwe Teichert. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Tubelight werd in 2007 opgericht door zanger Lee Swinnen, gitarist Peter Claes, bassist Steve Simons en drummer Niels Moras. Door de jaren heen werkte de band hard aan songs en aan een eigen sound. Alles kwam in stroomversnelling na hun finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Het jaar dat volgde stond in het teken van veel schrijven, én spelen. Zo stond de band op uitnodiging van Frank Vander Linden op een Stoemp!-concert, mochten ze in de Ancienne Belgique de support van Hüsker Dü-Legende Bob Mould verzorgen en sloten ze op het Antwerpse Trix-podium een TRIXTRAX Fest af.

De single is echter maar een voorsmaakje van wat Tubelight in de toekomst nog te bieden heeft en kan gezien worden als de voorloper op een toekomstige plaat.

Promoted by
Kardini
  • Single 'Coming After You' (eigen beheer)
LinksOfficial website