Ianthe Tavernier

muziekgroep

Info

Wie herinnert zich niet de legendarische scènes uit de gelauwerde film van Dominique Deruddere ‘Iedereen beroemd’? Deze Vlaams-Nederlandse film uit 2000 werd ondermeer genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Dominique Deruddere als regisseur, en was het debuut van actrice Eva Van der Gught.

Nu wordt ‘Iedereen beroemd’ een Vlaamse musicalcreatie, die vanaf 14 februari 2019 te zien zal zijn in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Regisseur en scenarist Frank Van Laecke fileert het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. Een schrijnende en cynische ontmaskering. Maar bovenal een ode aan de Liefde. Liefde als motor voor het wanhopig realiseren van het onmogelijke.

Jelle Cleymans schreef tekst en muziek van het nummer ‘Vuur’. Het is alles behalve een musicalnummer. "Vuur" is een swingende song, met een aanstekelijke tekst, gezongen door Ianthe Tavernier. Zij is bekend van haar rol in "De Buurtpolitie", en zal ook later dit seizoen meespelen in de nieuwe musical "Iedereen Beroemd".

Promoted by
Kardini
  • single "VUUR" (Judas Theater Productions)
DownloadsHi-res image

Cover image
LinksOfficial website