Amaryllis Temmerman is geen onbekende in de Belgische scene.

Naast presentatrice en actrice, is zij vooral bekend als gepassioneerd zangeres en staat zij al meer dan 20 jaar aan de Vlaamse top. En al die tijd onderscheidde Amaryllis zich met een prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen. Als singer-songwriter zeilt ze feilloos tussen jazzy ritmes en Vlaamse pop en werkt ze samen met ander schoon volk. Vraag maar aan John Terra, Nol Havens (VOF De Kunst) en haar artistieke hartsvriendinnen Astrid Nijgh, Sabien Tiels en Riet Muylaert.

Ook op het podium staat Amaryllis steeds heel overtuigend. Ze voelt zich overal thuis: in het theater, op een festivalpodium of tijdens een sfeerrijk feest. En of het nu met haar eigen band is of als gastzangeres, Amaryllis staat er telkens opnieuw, vol passie.

Zo Mooi

De single “Zo mooi” is speciaal geschreven door Lieven Tavernier, (bekend van de onsterfelijke songs als ‘Eerste Sneeuw’, en ‘de Fanfare van Honger en Dorst’) met de vraag of Amaryllis geen interesse had om van dit liedje een radiovriendelijk deuntje te maken. En dat is gelukt, nietwaar? Het muzikale arrangement van deze vrolijke uptempo single is van de hand van Tom Vanstiphout die er telkens in slaagt om een unieke sound te maken.

Credits
*Tom Vanstiphout (gitaren, backing vocals, arrangement, productie) ;  *Amaryllis Temmerman (lead vocal) ; *Lieven Tavernier (tekst en melodie) ; *Wouter Van Tornhout (drums) ; *Hans Francken (Hammond) ; *Ward Neirynck (Mix)

Release: mei 2020

De Ver Van Mijn Bed Show

Eindelijk weer een nieuw nummer van Amaryllis Temmerman!

Ditmaal een vrolijk liedje, mét een geweten. Amaryllis schreef voor het eerst samen met Joes Brands en Geert Vanloffelt (De Geest). Dat leverde meteen calypso vibes op met een positieve knipoog en hier en daar wat zwarte humor. Hier zit je goed in de ver van mijn bed show. Erger je niet langer blauw. Het leven is geen spelprogramma … als je verliest is dat echt, maar als je wint, gelukkig ook.

Tom Vanstiphout (Milow, Brian Ferry) bleef haar vaste waarde op productioneel vlak.

Release: juni 2021

Amaryllis Temmerman over deze song:

“Nu we stilaan ontwaken in de post – coronawereld, valt het me op hoe klein mijn eigen wereldje geworden was. Alle dingen die me tot vorig jaar erg bezig hielden: het werd het afgelopen jaar allemaal “de ver van mijn bed show”. De grote thema s van onze planeet en samenleving, weggemoffeld achter een mondkapje, in lockdown gezet. Vanuit ons veilige kleine wereldje leek het wel of je kon kiezen wat je nog aan je hart liet komen. Als je maar geen corona kreeg en digitale knuffels heen en weer stuurde.

Wel, weg met die corona kilo’s en heupwiegend de zomer tegemoet!”

Selina De Maeyer

www.amaryllistemmerman.be