Amaryllis Temmerman is geen onbekende in de Belgische scene.

Naast presentatrice en actrice, is zij vooral bekend als gepassioneerd zangeres en staat zij al meer dan 20 jaar aan de Vlaamse top. En al die tijd onderscheidde Amaryllis zich met een prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen. Als singer-songwriter zeilt ze feilloos tussen jazzy ritmes en Vlaamse pop en werkt ze samen met ander schoon volk. Vraag maar aan John Terra, Nol Havens (VOF De Kunst) en haar artistieke hartsvriendinnen Astrid Nijgh, Sabien Tiels en Riet Muylaert.

Ook op het podium staat Amaryllis steeds heel overtuigend. Ze voelt zich overal thuis: in het theater, op een festivalpodium of tijdens een sfeerrijk feest. En of het nu met haar eigen band is of als gastzangeres, Amaryllis staat er telkens opnieuw, vol passie.

Single : De Ver Van Mijn Bed Show (Release : juni 2021)

Eindelijk weer een nieuw nummer van Amaryllis Temmerman!

Ditmaal een vrolijk liedje, mét een geweten. Amaryllis schreef voor het eerst samen met Joes Brands en Geert Vanloffelt (De Geest). Dat leverde meteen calypso vibes op met een positieve knipoog en hier en daar wat zwarte humor. Hier zit je goed in de ver van mijn bed show. Erger je niet langer blauw. Het leven is geen spelprogramma … als je verliest is dat echt, maar als je wint, gelukkig ook.

Tom Vanstiphout (Milow, Brian Ferry) bleef haar vaste waarde op productioneel vlak.

Amaryllis Temmerman over deze song:

“Nu we stilaan ontwaken in de post – coronawereld, valt het me op hoe klein mijn eigen wereldje geworden was. Alle dingen die me tot vorig jaar erg bezig hielden: het werd het afgelopen jaar allemaal “de ver van mijn bed show”. De grote thema s van onze planeet en samenleving, weggemoffeld achter een mondkapje, in lockdown gezet. Vanuit ons veilige kleine wereldje leek het wel of je kon kiezen wat je nog aan je hart liet komen. Als je maar geen corona kreeg en digitale knuffels heen en weer stuurde. Wel, weg met die corona kilo’s en heupwiegend de zomer tegemoet!”

Selina De Maeyer

Single: Nooit zo mooi als nu (Release: Augustus 2021)

Amaryllis kijkt in haar nieuwe single door een roze bril. Teveel nieuws gekeken? Teveel grijze wolken gezien deze zomer? Barbecue uitgeregend? Vergis je niet, ons leven is nog nooit zo mooi geweest als nu … en Amaryllis somt graag even op waarom. Feel good is de boodschap!

Componisten: Mike Machiels en Tom Vanstiphout

Auteur: Amaryllis Temmerman

Label : Plansjee Records

 

 

Single: Half tien (Release: 10 mei 2022 om half 10)

“Half tien” is een feel good nummer over hoe je door het leven heen, (ook als je ouder wordt) geluk kan blijven vinden bij elkaar en in de kleine dingen. Het gevoel van een luie ochtend met een zonnetje buiten of een drankje op de bank na zonsondergang: 2 typische Halftien-momenten.

Half tien” gaat over verbonden zijn met elkaar en elkaar doodgraag zien, ook al iser soms deining of zware zee. Gewoon meedrijven. Go with the flow!

 

Koen Bauters

www.amaryllistemmerman.be