In het begin van de jaren negentig dacht Barbara, als dochter van haar muzikale vader Marc Dex, niet meteen aan een eigen zangcarrière. Barbara onderscheidt zich door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen. Dat bewijzen haar zeven albums, met daarop Nederlandstalige parels, gospelnummers en een greep stevige countryrock, steeds gezongen met overtuiging en met veel aandacht voor een goeie song. Barbara voelt zich overal thuis: in het theater, op een festivalpodium, tijdens een sfeerrijk feest.

En of het nu met haar eigen band is of als gastzangeres van een klein of groot orkest, Barbara staat er telkens opnieuw, vol overtuiging.

 

Dex tot de tweede macht

Dat Barbara de muzikale genen van haar vader geërfd heeft, is geen wonder. Dat is duidelijk te horen op haar laatste cd waarin ze de liefde voor haar vader bezingt.
“Waar Moet Ik Heen Zonder Jou” was de eerste single daaruit. Waar zou ik muzikaal staan zonder mijn vader? vraagt Barbara zich af. Met hem heeft ze veel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd.

Met deze plaat wil Barbara haar vader in de bloemetjes zetten. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in zijn liedjes. Het is voor haar een eer om deze nummers te mogen herbewerken en haar stempel erop te drukken. Een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, haar vader, haar clown.

 

Dex tot de tweede macht – release februari 2018 – www.barbaradex.be

Johannes Vande Voorde