Jelle Cleymans (1985) is zanger, acteur, presentator en liedjesschrijver.

 

Album  ‘Welk oog en hoeveel tranen’ (release : feb 2013)

In 2013 bracht Jelle “Welk oog en hoeveel tranen” uit; zijn ode aan de imperfecte liefde. De titelsong bleek een schot in de roos. Het nummer steeg naar plaats 1 in de Vlaamse top 10 en het kreeg van het Radio 2 publiek de prijs voor het beste Nederlandstalige nummer van dat jaar. Het album kreeg ook fijne recensies van de pers. Een opvolger kon dus niet achterblijven.

 

 

 

 

Album ‘Napoleon XXIII’ (release: nov 2015)

In 2015 werd Jelle 30 en maakte hij een voorlopige balans op in zijn derde soloplaat ‘Napoleon XXIII’. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg?
Een kluwen van vragen die hem maar één zekerheid biedt: twijfel!

Napoleon XXIII is een twijfelaar. Nochtans is hij vastberaden geboren. Volgens zijn moeder zelfs met een helm op zijn kop. De twijfel moet er dus geruisloos ingeslopen zijn. En het wordt erger. Hoe meer toeren rond de zon, hoe meer vragen hij zich stelt.
Maar hij sust zich met de gedachte dat vragen stellen gezond is en alleszins niet schadelijk voor de bloeddruk. Of toch? Twijfel.

 

Album ‘Roubaix’ (release: nov 2022)

Roubaix is Cleymans’ vierde soloalbum. In zijn eigen, frivole stijl brengt hij een ode aan het struggelen. Hij probeert de schoonheid van het afzien te grijpen in een dozijn nieuwe songs. Want niemand ontsnapt aan een gezonde portie twijfel of tegenslag. Ook een zanger niet. Dan kunnen we het maar beter proberen te omarmen. Dan kunnen we er maar beter mee aan de slag. Er af en toe om huilen. Maar er vooral een goeie geut om lachen.
Sommigen zijn een vlakke tijdrit, maar wij, wij zijn Parijs-Roubaix.

 

Op onze zoektocht naar het grootste geluk, moeten we af en toe een beetje afzien. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar als we dat doen, dan wacht de velodroom op ons als opperste beloning.

 

Credits:
Jelle Cleymans: tekst & muziek
Jo Mahieu: productie & arrangementen
Yves Baibay: drums, percussie
Peter Verhaegen: elektrische bas, contrabas, zang
Alano Gruarin: toetsen
Patrick Steenaerts: gitaren
Jan Cleymans: tenorsax, basklarinet
Jo Mahieu: gitaren, percussie, glockenspiel, omnichord
Elke Bruynseel: zang
Geert Clarisse: Illustratie

 Koen Bauters