‘Niet op punten’ is de eerste single uit het vijfde album van Mira, ‘heilig hart’.

Afslag’, haar vorige single, dateert van 2017. Bijna 15 jaar na haar debuutalbum ‘In de daluren’ is Mira nog steeds een songschrijver die haar werk laat rijpen vooraleer ze het op de buitenwereld los laat. Ze laat zich graag inspireren door muzikale nevenprojecten, om ademruimte te geven aan haar eigen muziek en teksten.

Ze werkte de song ‘Niet op punten’  af in januari 2020. Vlak voordat zowat alles globaal zou stilvallen.

Mira: ‘Ik had wat gas terug genomen, omdat er een ware burn out om de hoek loerde. En toch had ik nog steeds het gevoel een miljard dingen tegelijk te moeten doen. En dat ook allemaal onberispelijk te moeten doen. Ik vroeg me af van wie dat eigenlijk moest. Ik keek om me heen en zag allemaal mensen die een miljard dingen tegelijk deden. Zo onberispelijk mogelijk. Zonder te weten van wie dat eigenlijk moest. Daarover gaat ‘Niet op punten’. Over vastzitten in bewegen.’

Voor ‘Niet op punten’, en het bijhorende album ’heilig hart’ (release begin 2021), werkte Mira  samen met producer Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens, Ansatz Der Maschine).

Samen met Nicolas en haar vaste muzikanten Anneleen Boehme (contrabas, LABtrio)  en Juno Kerstens (cello, The Bonnie Blues) zocht Mira voor ‘Niet op punten’ een donkere, feeërieke sound. Resultaat is een song die drijft op een ongrijpbare sfeer. Een ironische tekst op een bed van vintage elektrische piano, weemoedige strijkers en bezwerende synths. De mantra ‘we gaan het maken, we gaan het maken’ die het nummer afsluit, lijkt hoopvol. Tegen beter weten in?