Neeka  is klaar voor een nieuw Nederlandstalig avontuur.

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat Neeka na vijf albums in het Engels, klaar was voor een nieuw avontuur, in het Nederlands.

In 2012 schreef Neeka op vraag van Radio 1 voor de sessie Kleur in E Mineur het mooi gevoelige nummer “Jij kent de Lijnen”, over schilder Raoul De Keyser. Toch duurt het nog een paar jaar voor de singer-songwriter beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vragen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”
Het positieve onthaal van “Jij kent de lijnen” en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Alhoewel ze beiden in een andere taal zingen, voelt samenwerken en muziek spelen met Kris als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit “Don’t hold me back” (“No por Amor” op La Matanza songs)

Meisje Meisje

In het voorjaar 2018 neemt Neeka in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s tien prachtige songs op, gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.

Puur en ontwapenend eerlijk.

Enkele songtitels: Meisje meisje, Herfst, Kersen, Niet kwaad, Ik ben geen brave(!),…

De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar heel eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten! De sublieme strijkersarrangementen van Yves Meersschaert gespeeld door het Room 13 Orchestra, tillen het album naar een nog hoger niveau.

Credits:
Artiest: Neeka
Album: Meisje meisje
Producer: Yves Meersschaert
Engineer: Jesse De Roo
Muzikanten: Zang, akoestische gitaar en toetsen: Neeka, drums: Maarten Moesen, bas: Jasper Hautekiet, gitaren en banjo: Roeland Van de Moortele, toetsen: Yves Meersschaert, backing vocals: Eva en Kapinga Gysel, strijkers: Room 13 Orchestra

Meisje Meisje – release op 26 april 2019 – http://www.neekamusic.be