Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET.

Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker.
Terwijl ze succes oogst met projecten zoals “Jackobond zingt Marva”, schrijft Riet in haar eentje aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkering. Het moet eruit. Het wordt iets moois. Raf Walschaerts van Kommil Foo hoort het en gaat mee aan boord.


Het resultaat is deze soloplaat “Aardbeien in januari”.

De liedjes zijn geïnspireerd door een periode in haar leven, waarin ze, als vrouw, na een break-up, alleen, in de stad, terug in het leven springt, veel mensen tegenkomt, en vooral ook zichzelf.

Haar eerste single “Je Woord” heeft indruk gemaakt. Het was een bewerking van “The Promise you made” van Cock Robin. Met deze cover liet Riet horen welke nieuwe richting ze uitgaat.

Daarna liet ze haar eigen geschreven werk op de wereld los. De singles “Meer dan ooit” en “Bij jou vandaag” deden het heel goed in de Ultratop en waren in A-rotatie te horen op de radio. Daarna volgde nog een spontaan ontstane samenwerking met Bart Peeters, een cover van “Er is iets” van Walter Verdin.

Naast de muzikale ontmoeting met Raf, die ook meezingt op de plaat, schreef en zingt Riet ook een song met Frank Vander linden (De Mens). Voor het eerst werkte ze samen met een topproducer, Jo Francken. (oa Het Zesde Metaal, Tamino, Zaz, Admiral Freebee,…)

Ze is trots op het resultaat.

Aardbeien in januari – release op 08.01.2021 – www.rietmusic.be

© Greetje Van Buggenhout