Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde.

Begin 2023 gaf singer-songwriter Stefan Dixon nog een Zuid-Afrikaanse toets aan het iconische nummer ‘De Zotte Morgen’ van Zjef Vanuytsel. En in de zomer van 2023 stond hij op het podium naast gerenommeerde artiesten als Raymond van het Groenewoud, Jan De Wilde, Jan De Smet en Andrea Croonenberghs voor een emotionele hommage aan Zjef Vanuytsel. Dixon’s interpretatie voegde een extra dimensie toe aan het geliefde nummer en getuigde van zijn veelzijdige muzikale talent.
In september 2023 verrast hij opnieuw met een pakkend nummer. Deze keer dompelt Stefan Dixon zich volledig onder in zijn moedertaal en brengt hij een song dat recht uit zijn hart en geboorteland komt: “Vanaand Gaan Ons Terug”.

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde.
De afgelopen maanden was hij te zien in de boeiende theatervoorstelling ‘Afrivlaams’, een muzikale reis, samen met Klaas Delrue, die ons meenam van het betoverende Kaapstad naar het bruisende Brussel.
Klaas Delrue is een grote fan van Zuid-Afrika, en vooral bekend als liedjesmaker en zanger van Yevgueni. Klaas leerde Stefan kennen op Open Mic in het Depot (Leuven) in 2014. De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot het Radio 1 en Radio 2 hitje “Vir Nou/Voor Nu” leiden, een eerste Dixon-single in het Afrikaans, in duet met Delrue.
Over zijn nieuwste song “Vanaand Gaan Ons Terug” zegt Dixon: “Ek is baie opgewonde oor die liedjie. Ek gooi daarmee my hart met ’n wye boog terug na my geboorteland.” Deze single is meer dan alleen muziek; het is een emotionele reis terug naar zijn roots, doordrenkt met de rijke cultuur en warmte van Zuid-Afrika. Hij neemt je mee.

Credits.
Geschreven en gecomponeerd: Stefan Dixon // Drums: Steven Van Gelder // Bass: Jasper Hautekiet // Electric Guitars: Leendert Haaksma // Piano: Domenico Benigno // Harmonica: Steven Troch // Acoustic Guitars: Stefan Dixon // Backing Vocals: Monique Harcum & Chantal Kashala
Producers: Stefan Dixon & Rafael Van Assche
Studio: Quest4 Studio – Recording: Michel Shelle Dierickx & Rafael Van Assche
Mix: Michel Shelle Dierickx – Mastering: Uwe Teichert @ Elektropolis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guy Kokken – Lay-out: Jos Verwaetermeulen
Label: Quest4 Music