Willy Willy rockt nog een laatste keer…

Het grote publiek kende vaderlandse rocklegende Willy Willy vooral als de – nu eens subtiele en dan weer explosieve – gitarist van The Scabs. En als medecomponist van enkele van de grootste succesnummers van de groep.

De man was echter niet voor één muzikaal gat te vangen. Op zijn veelzijdig parcours liet hij zich eerder namelijk ook al opmerken bij Vaya con Dios en Arbeid Adelt.

Daarnaast leefde de rasmuzikant sinds 2003 zijn hoogsteigen muzikale demonen uit met zijn groep Willy Willy and the Voodoo Band, waar hij naast het meeste gitaarwerk ook de zang voor zijn rekening nam.

Op zijn twee vorige albums waren de composities het resultaat van een intense samenwerking met vaste producer en goede vriend Patrick Riguelle.

Vampire with a Tan

Ook voor zijn derde worp onder eigen naam – Vampire with a Tan – week Willy Willy niet af van dit beproefde recept.

Zo tekende hij samen met Patrick opnieuw voor het leeuwendeel van de songs. Op enkele nummers schreef ook Guy Swinnen mee. Daarnaast vallen twee goedgekozen covers op: een ronduit beklijvende versie van de Roxy Music-klassieker ‘Every Dream Home’ en het Neil Young-nummer ‘Vampire Blues’, dat op een al even eigenzinnige behandeling getrakteerd wordt.

Voor gesmaakte gastbijdragen zorgen o.a. Isolde Lasoen, in een verrassend duet op ‘Can’t Stand It’, en Guy Swinnen die meezingt op ‘Hey Buddy’. Producer en partner in crime Patrick Riguelle is te horen op lapsteel, akoestische gitaar, percussie, blues harp en backing vocals.

‘Vampire with a Tan’ – release op 30 november 2018

 

Credits: Danny Willems