Lenny & de Wespen bestaan 20 jaar en dat wordt gevierd met het verzamelalbum Singles & Extra’s. Dat verschijnt op 2/2/2022 en op het plaatje prijken 20 singles, 2 live-tracks en 3 nieuwe songs.

2002-2022

Lenny & de Wespen lieten voor het eerst van zich horen op het Interfacultair Songfestival in Leuven in 2002. Ze wonnen er de publieksprijs, prijs beste eigen nummer en de beste opgelegde song. Een jaar later stonden ze te blinken in de finale van de Nekka-wedstrijd. En nu twintig jaar later, staan ze er nog altijd. Meer dan ooit. Gegroeid in hun sound. Gedreven door zanger/songschrijver Lennaert Maes, timmert de band verder aan hun Nederlandstalige liedjes om grote en kleine verhalen te vertellen. Steeds in hun eigen typerende stijl, vol humor en tekstuele spitsvondigheden.

Op het verzamelalbum vinden we de vijf Vlaamse top-tien hits terug van de band (Hey Marie, Einde van de rit, Alles gaat goed, Blij en Pleisterplaat), twee singles die nooit eerder op een full-album zijn beland (Geen meter vooruit en Zomer van ons leven), en natuurlijk kon ook de allereerste radio-single Meneertje Nee niet ontbreken.

Verder vallen de songs met gastzangers op: van éminence grise Jan De Wilde in Ik doe niet meer mee, over Eva de Roovere & Isolde Lasoen op Alles gaat goed tot de bekende Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow in Zomer van ons leven. Bij de nieuwe songs ook Alle misverstanden, de goed draaiende huidige single van de band. Het laatste lied Zwemmen in het donker (featuring Gudrun Roos) staat enkel op de cd-versie, om de koper van het fysieke album toch nog een tastbaar voordeel te geven tegenover de online luisteraar.

Het cd-boekje bij de verzamelaar bevat 20 pagina’s fotomateriaal en de introductie bij het album is van de hand van muziekjournalist Bart Steenhaut.

Er staan in 2022 exact 20 optredens gepland om het jubileum van de band te vieren.

Singles & Extra’s – release op 02.02.2022

* * *

Op 12.12.2020 verscheen de vijfde langspeler van Lenny & de Wespen. Die draagt de titel PLEISTERPLAAT, muzikaal doekje voor het bloeden van een geblutst jaar. 12 songs en 12 wondere beelden erbij.

Inhoudelijk werd het voor zanger/songschrijver Lennaert Maes zijn meest persoonlijke album. Zo verwerkt hij een donkere periode in het lied Ik kan niet meer en werpt hij zijn blik op het afgelopen jaar in de song 2020. Verder gaat het o.a. over zijn kat (Johnny!), over latent gemis aan contact (Het stille uur) en over onstuitbare levensvreugde (Ohlalala). De sfeer uit de songs wordt voor elk lied onderstreept door verrassend knap tekenwerk van de jonge kunstenares Vicky Bogaert.

En ook muzikaal zal deze plaat verrassen. Met kersvers bandlid Roeland Vandemoortele (Neeka, Rick de Leeuw) aan het stuur als producer, en Bert Huysentruyt aan de knoppen als geluidsmixer, kreeg het album een nieuwe, warme en gelaagde sound mee.
Dat het een zwaar jaar was behoeft geen uitleg, en covid-19 heeft ook het opnameproces van deze cd beïnvloed, maar met hun PLEISTERPLAAT sluiten Lenny en de zijnen het jaar 2020 alsnog in schoonheid af.

Pleisterplaat – release op 12.12.2020 

 

www.lennyendewespen.be/