12 nieuwe songs en 12 wondere beelden erbij.

Op 12.12.2020 verscheen de vijfde langspeler van Lenny & de Wespen. Die draagt de titel PLEISTERPLAAT, muzikaal doekje voor het bloeden van een geblutst jaar.

Inhoudelijk werd het voor zanger/songschrijver Lennaert Maes zijn meest persoonlijke album. Zo verwerkt hij een donkere periode in het lied Ik kan niet meer en werpt hij zijn blik op het afgelopen jaar in de song 2020. Verder gaat het o.a. over zijn kat (Johnny!), over latent gemis aan contact (Het stille uur) en over onstuitbare levensvreugde (Ohlalala). De sfeer uit de songs wordt voor elk lied onderstreept door verrassend knap tekenwerk van de jonge kunstenares Vicky Bogaert.

En ook muzikaal zal deze plaat verrassen. Met kersvers bandlid Roeland Vandemoortele (Neeka, Rick de Leeuw) aan het stuur als producer, en Bert Huysentruyt aan de knoppen als geluidsmixer, kreeg het album een nieuwe, warme en gelaagde sound mee.
Dat het een zwaar jaar was behoeft geen uitleg, en covid-19 heeft ook het opnameproces van deze cd beïnvloed, maar met hun PLEISTERPLAAT sluiten Lenny en de zijnen het jaar 2020 alsnog in schoonheid af.

Pleisterplaat – release op 12.12.2020 – www.lennyendewespen.be/