Post format

Videos

Artist

The High Kings

The High Kings uit Dublin zijn in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Al sinds hun gevierde debuut in 2008 domineren The High Kings het Ierse muzieklandschap. Zo werd hun debuutplaat meteen bekroond met de eervolle titel “Irish Folk Band of the Year”.

Deze meesterlijke muzikanten staan bekend om hun grenzeloze passie en bruisende energie. Het zijn dan ook niet de minste….De groep wordt gevormd door Finbarr Clancy (zoon van één van de legendarische Ierse ’60s band The Clancy Brothers), Brian Dunphy,  Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd), en hun nieuwste lid, Paul O’ Brien. Een samenloop van omstandigheden leidde tot het ontstaan van The High Kings in juni 2007, toen Brian, Darren, Finbarr en voormalig lid Martin Furey werden samengebracht in een gloednieuwe Ierse balladegroep. Allen opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek. Samen bespelen ze maar liefst 13 instrumenten, wat leidt tot een uniek geluid. Hun krachtige live-optredens zijn als een vurige vonk die overslaat op het publiek.

Hun muziek heeft hen over de hele wereld gebracht, met uitverkochte zalen in Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland. In 2012 traden ze zelfs op voor President Obama tijdens de St. Patrick’s Day-viering in het Witte Huis. Met meer dan een miljoen luisteraars op Spotify en meerdere platina albums op hun naam, hebben ze een internationale fanbase opgebouwd.

In 2023 bestaan ze 15 jaar, en dat vieren ze met de release van een nieuw  album, “The Road Not Taken”, dat op 23 juni het licht zag, en een wereldwijde tour.
Dit meesterwerk, boordevol originele nummers, is tot stand gekomen in samenwerking met enkele van Ierland’s meest bejubelde artiesten, waaronder The Script, Kodaline, Picture This, Ryan Sheridan, JC Stewart, Steve Perry (Journey) en Sharon Corr (The Corrs). Het album omvat betoverende singles als “Connemara Bay”, “1845”, “Chasing Rainbows” en “The Streets of Kinsale” (met Steve Perry), die een diepgaande muzikale reis bieden door de rijke Ierse tradities en moderne klanken.

Mis dit onvergetelijke muzikale avontuur niet wanneer The High Kings doorheen België en Nederland trekken. Van 4 tot en met 14 oktober 2023 zullen ze maar liefst 9 shows verzorgen.  Hun setlist bevat niet alleen eigen nummers, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele sing-a-longs waar het hele publiek voluit van kan genieten.

https://www.thehighkings.com/

Continue reading
Artist

Stefan Dixon

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde.

Begin 2023 gaf singer-songwriter Stefan Dixon nog een Zuid-Afrikaanse toets aan het iconische nummer ‘De Zotte Morgen’ van Zjef Vanuytsel. En in de zomer van 2023 stond hij op het podium naast gerenommeerde artiesten als Raymond van het Groenewoud, Jan De Wilde, Jan De Smet en Andrea Croonenberghs voor een emotionele hommage aan Zjef Vanuytsel. Dixon’s interpretatie voegde een extra dimensie toe aan het geliefde nummer en getuigde van zijn veelzijdige muzikale talent.
In september 2023 verrast hij opnieuw met een pakkend nummer. Deze keer dompelt Stefan Dixon zich volledig onder in zijn moedertaal en brengt hij een song dat recht uit zijn hart en geboorteland komt: “Vanaand Gaan Ons Terug”.

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde.
De afgelopen maanden was hij te zien in de boeiende theatervoorstelling ‘Afrivlaams’, een muzikale reis, samen met Klaas Delrue, die ons meenam van het betoverende Kaapstad naar het bruisende Brussel.
Klaas Delrue is een grote fan van Zuid-Afrika, en vooral bekend als liedjesmaker en zanger van Yevgueni. Klaas leerde Stefan kennen op Open Mic in het Depot (Leuven) in 2014. De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot het Radio 1 en Radio 2 hitje “Vir Nou/Voor Nu” leiden, een eerste Dixon-single in het Afrikaans, in duet met Delrue.
Over zijn nieuwste song “Vanaand Gaan Ons Terug” zegt Dixon: “Ek is baie opgewonde oor die liedjie. Ek gooi daarmee my hart met ’n wye boog terug na my geboorteland.” Deze single is meer dan alleen muziek; het is een emotionele reis terug naar zijn roots, doordrenkt met de rijke cultuur en warmte van Zuid-Afrika. Hij neemt je mee.

Credits.
Geschreven en gecomponeerd: Stefan Dixon // Drums: Steven Van Gelder // Bass: Jasper Hautekiet // Electric Guitars: Leendert Haaksma // Piano: Domenico Benigno // Harmonica: Steven Troch // Acoustic Guitars: Stefan Dixon // Backing Vocals: Monique Harcum & Chantal Kashala
Producers: Stefan Dixon & Rafael Van Assche
Studio: Quest4 Studio – Recording: Michel Shelle Dierickx & Rafael Van Assche
Mix: Michel Shelle Dierickx – Mastering: Uwe Teichert @ Elektropolis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guy Kokken – Lay-out: Jos Verwaetermeulen
Label: Quest4 Music

Continue reading
Artist

The Man Up North

The Man Up North

Meer dan een decennium geleden begon deze band met roots in Leuven aan een wervelende trip.
Al snel konden ze spelen in het STUK, Het Depot, AB, Bruksellive en wanneer ze in 2011 best live act wonnen op The Music Exposure Awards bracht dit hun zelfs in de Cargo
club te Londen.

Ook verscheen er een EP in samenwerking met producer Luuc Cox (Shameboy).
In 2018 brachten ze een single “Transform” uit, geproducet door Reinhard Vanbergen.
Die kwam in de HUMO in het rijtje van songs van de week te staan.
Het geluid is donkerder, ijler en elektronischer dan vroeger, dit is een mooie comebacksingle”.

Ze werkten verder met Reinhard Vanbergen en de ondertussen al wat oudere jongens kwamen zo tot een volwassen sound en een album dat gedeeld mag worden.

  Geert Reynaerts

Review album – release juni 2023
“The Horrors meets Leonard Cohen meets Interpol. Gelijke delen indierrock en milde psychedelica.
Even opwindend als bedachtzaam. Hart en kloten houden elkaar dertien tracks lang in evenwicht.”

Ook Luminous Dash is fan.
Hun geluid klinkt als een combinatie van The National en Interpol met een vleugje Depeche Mode.
Deze langspeler heeft internationale allure en is zeker nu al een van de strafste platen van 2023.

In juni 2023 stelde de band hun langverwachte album voor. HLN was erbij en schreef:
De groep met Leuvense roots maakte de hoge verwachtingen meer dan waar in Het Depot waar ze
zowaar de grote zaal lieten vollopen voor de voorstelling van de eerste plaat die dezelfde naam kreeg.”

Verlies jezelf in deze laatbloeier van formaat en swing mee op de duistere moves van deze band.

The Man Up North

 

 

www.themanupnorth.com

Continue reading