April is traditioneel de maand van de filosofie, maar dit jaar is er ook een kinderversie, en wel in de Paasvakantie. De eerste editie van de Week van de Kinderfilosofie gaat door van 9 tot 17 april 2021 met als thema ‘NATUUR’.

Initiatiefnemer is het Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN). Hun missie is mensen warm maken voor kinderfilosofie. Samen op ontdekking gaan in de natuur om zo zichzelf en de wereld beter te begrijpen, want iedereen kan filosoferen.  En zeker kinderen. Ze doen het spontaan door hun rijke fantasie. Ze stellen honderd en één Waarom-vragen.

Filosofische speurtocht voor kinderen met FILODROOM.  

Filodroom is dolenthousiast over de Week van de Kinderfilosofie en pakt uit met een filosofische speurtocht voor kinderen, en dit in samenwerking met Natuurpunt en provincie Antwerpen. De ganse week kan je meedoen en op speurtocht in verschillende natuurgebieden in Mechelen, Boortmeerbeek, Sint-Katelijne-Waver, Muizen en Keerbergen.

Achter Filodroom zit Katrien De Haes (zorgleerkracht, met bijzondere interesse en vaardigheden in filosoferen met kinderen). Filodroom is ontstaan om het plezier van filosoferen te delen met kinderen. Met actieve spelletjes en oefeningen prikkel ik de kinderen hun creativiteit en denkvermogen. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, organiseert Filodroom onder andere workshops, lessen en kampjes.

Zin om mee op speurtocht te gaan onder de noemer ‘Gedachten onder de loep’? Bij inschrijving ontvang je per gezin een pakket vol speelse opdrachten en prikkelvragen. Is de zon natuur? Kunnen bomen voelen? Het lijken vreemde vragen, maar het is een goede oefening in redeneren, en het stimuleert creativiteit, en dat op een speelse en plezierige manier.

Meer info via www.filodroom.be