Iedereen kent het iconische nummer ‘De Zotte Morgen’ van Zjef Vanuytsel.

Stefan Dixon geeft er nu in 2023 een Zuid-Afrikaanse toets aan…

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde. Momenteel werkt hij aan een theatervoorstelling ‘Afrivlaams’, een muzikale reis van Kaapstad naar Brussel en hopelijk ook weer terug.  Dit samen met Klaas Delrue.

Klaas Delrue is een grote fan van Zuid-Afrika, en vooral bekend als liedjesmaker en zanger van Yevgueni. Klaas leerde Stefan kennen op Open Mic in het Depot (Leuven) in 2014. De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot het Radio 1 en Radio 2 hitje “Vir Nou/Voor Nu” leiden, een eerste Dixon-single in het Afrikaans, in duet met Delrue.

Op aanraden van Klaas Delrue dook Stefan Dixon in het nummer ‘De Zotte Morgen’.

“Eerst dacht ik dat de song te complex was, maar van zodra ik eraan begon, vloeide de tekst er in het Zuid-Afrikaans uit. Extremely easy. Ondertussen is De Zotte Morgen één van mijn favoriete nummers uit Afrivlaams. Muzikaal en tekstueel zeer sterk. Ik maakte er een lichte rock ‘n roll versie van.”

Die nag sluip weg die lig verbleek – die skaduwees vlug in stilte En ver op die horison – begin die son te styg en uit die mis word dit getrek Die oopte van die dagbreek veilig in sy skoot gesteek Die ritme van  De zotte morgen