Stefan Dixon, Zuid-Afrikaanse singer-songwriter,  verrast opnieuw met een pakkend nummer. Deze keer dompelt Stefan Dixon zich volledig onder in zijn moedertaal en brengt hij een song dat recht uit zijn hart en geboorteland komt: “Vanaand Gaan Ons Terug”.
Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die zich enkele jaren geleden in Brussel vestigde en vanaf dag één non stop aan zijn muzikale weg door Vlaanderen en Brussel timmerde.

De afgelopen maanden was hij te zien in de boeiende theatervoorstelling ‘Afrivlaams‘, een muzikale reis, samen met Klaas Delrue, die ons meenam van het betoverende Kaapstad naar het bruisende Brussel.

Klaas Delrue is een grote fan van Zuid-Afrika, en vooral bekend als liedjesmaker en zanger van Yevgueni. Klaas leerde Stefan kennen op Open Mic in het Depot (Leuven) in 2014. De rest is (een heel klein beetje) Belpop-geschiedenis. De twee mannen raken aan de praat en ook heel snel bevriend. Vooral de zin “je moet dat vaker doen, in het Afrikaans zingen” blijft hangen en zal een paar jaar later tot het Radio 1 en Radio 2 hitje “Vir Nou/Voor Nu” leiden, een eerste Dixon-single in het Afrikaans, in duet met Delrue.

Over zijn nieuwste song “Vanaand Gaan Ons Terug” zegt Dixon: “Ek is baie opgewonde oor die liedjie. Ek gooi daarmee my hart met ’n wye boog terug na my geboorteland.” Deze single is meer dan alleen muziek; het is een emotionele reis terug naar zijn roots, doordrenkt met de rijke cultuur en warmte van Zuid-Afrika. Hij neemt je mee.