Op 22 mei 2021 wordt Johan Verminnen 70 jaar.
Bovendien staat Johan 50 jaar op het podium en is hij uitgegroeid tot een onmiskenbaar icoon van het Nederlandstalige chanson.Johan Verminnen dankt pers en publiek met persoonlijke brief en bijzonder duet.
Beste radiomakers en mediamensen,
 
Een mens moet 70 geworden zijn om te beseffen hoeveel hij aan jullie generatie programmamakers – en generaties die voorafgingen – te danken heeft.
Het lijkt wel gisteren, het moment dat ik voor het eerst één van mijn nummers op de radio hoorde. En hoe apetrots ik toen was.
Als ik terugkijk op mijn meer dan vijftigjarige carrière moet ik bevestigen dat de steun van de media doorheen die periode enorm belangrijk is geweest voor mezelf en voor mijn muzikale carrière. De media liet me namelijk toe mijn stem te laten horen en zo een publiek te vinden en mezelf te ontwikkelen tot de zanger die ik vandaag ben.
Mijn 70ste verjaardag zou dan ook een heus muzikaal feest moeten zijn. Tal van optredens  met grote orkesten in grote zalen, dat stond er op de planning. Helaas besliste corona er anders over en zal het een ingetogen feest in intieme kring worden.
Toch hebben we wat creativiteit aan de dag gelegd om de gemiste publieke vieringen te compenseren en de media en het publiek te laten meegenieten van mijn 70ste verjaardag.
Dit resulteerde in een biografie van de hand van Karel Michiels en een verzamelbox met 4 CD’s en – jawel – 70 liedjes.Maar om mijn grote dankbaarheid naar jullie toe – programmamakers, media – extra in de verf te zetten nam ik ook een paar duetten op met een icoon, een muzikale vriend en tevens één van mijn idolen, Peter Koelewijn.
Johan Verminnen 70, Peter Koelewijn 80.
België en Nederland muzikaal verenigd in 2 verrassende duetten.
Samen met Peter zing ik “Laat me nu toch niet alleen” en “Je wordt ouder papa”. En dat laatste nummer hebben we voor de gelegenheid in een gepast jasje gestopt.
En ja, ik word inderdaad (een beetje) ouder maar uitgezongen ben ik nog lang niet. Zingen neigt af en toe al eens naar een olympische discipline en vergt soms het uiterste van mijn krachten maar de liefde voor muziek overwint alles.
Ik snak intussen hevig naar het publiek en wens oprecht dat ik mijn leven nog lang en waardig mag uitzingen.
Jullie schonken mij een publiek en muzikale kansen.
Dankjewel!
Deze twee duetten zijn mijn geschenk.  
Alstublieft, voor jullie.
Johan Verminnen
Henk Van Cauwenbergh