Wör maakt 18de eeuwse muziek hip.

Beiaardmuziek, zeg je?
Inderdaad, deze vijfkoppige band blaast nieuw leven en vooral energie in 18de eeuwse liedboeken en beiaardmanuscripten. Ongebruikelijke muziek in een hip en aanstekelijk kostuum. Steeds met het nodige respect voor de traditie, maar bruisend van artistieke originaliteit.

About Towers – zendmasten avant la lettre
In oktober 2020 kwam hun derde album ‘Over Torens’ uit bij het Britse label ARC Music. Een album met de muziek van het gelijknamige concertprogramma, doorspekt met melodieën uit beiaardhandschriften, voornamelijk uit Antwerpen en Leuven.

Sinds 1500 doet de beiaard in de Lage Landen dienst als hedendaags radiostation, dat de klassiekers en de hits van het moment speelt. ‘Beiaardiers’ waren professionele musici die bestaande melodieën verzamelden en bewerkten, componeerden en op de beiaard speelden voor allerlei evenementen en gelegenheden. Het geluid van dit immense muziekinstrument is kilometers ver te horen (of je het nu leuk vond of niet)

Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert. Net zoals de beiaardiers toen (en vandaag), stelden we een playlist samen voor jullie, ‘De tijdloze’ top uit onze streken. WÖR herneemt de melodieën, maar dan uit zijn context. Met beide voeten op de grond, één voet in het verleden, de andere in het heden.

Het Flanders Folk Network organiseerde begin februari 2021, tijdens de Week van de Belgische Muziek, voor het eerst de Flanders Folk Awards. Wör werd genomineerd in de categorie ‘beste live band’.

About Towers – release op 23.10.2020 – www.WeAreWor.com